Om oss

Dorrit Olander von Renteln


Dorrit är en tung Halmstadsprofil. Sedan hon flyttade till Halmstad 1990 har hon tillfört mycket till stadens kultur och nöjesliv. Åren 1998 – 2001 grundlade och arrangerade hon ett återskapande av den formidabla fest som hölls på Halmstads slott år 1619 i samband med slutbetalningen av Älvsborgs lösen. Festligheterna gick under namnet ”Christian IV:s gästabud”.  

Dorrit drog även igång julmarknaden på Lilla Torg med sydtysk förebild. Hon har varit ledamot i Kommunfullmäktige med specialintresse för kultur, skola och utbildning.

 

Bengt (Ben) Olander

Vid milleniumskiftet sällade sig Bengt, under artistnamnet ”Ben Olander”, till Halmstads musikerskara och lyckades bland annat presentera 7 hits på Svensktoppen.

Med sitt, sedan ungdomstiden, djupa intresse för historia berättar han inlevelsefullt om historiska skeenden, ofta med anknytning till Halland. De framförs med sprakande bildspel och ibland med sång och musik.

Framträdandena kan vara ett underhållande inslag vid konferenser och andra sammankomster. Varje framträdande är att betrakta som ”bildande underhållning”, därmed avdragsgilla för de flesta företag. Ben och Dorrit samarbetar nära med Hallands Bildningsförbund.